Menu

Værksted

Es biler Nærum

Glasskade

Hurtig og professionel reparation af glasskade, udskiftning af forude samt reparation af stenslag.

Hvis din bil har en glasskade i form af et stenslag i forruden eller en revne i forruden anbefales altid at du får den repareret hurtigst muligt. Når du vælger at reparere stenslag i en fart minimerer du risikoen for, at forruden revner som følge heraf. Det er både billigere og bedre for miljøet at reparere bilruder fremfor at skifte bilruder.

ES biler tilbyder drive in på rep af stenslag. Derfor behøver du ikke køre rundt med stenslag i foruden du er velkommen til at komme forbi, så hjælper vi dig så hurtigt vi kan.
Hvis du vil være sikker på ikke at vente, så book tid online.

Forsikring og dækning af skade

Når du vælger os til at udbedre din glasskade, tager vi os af alt det praktiske med dit forsikringsselskab uanset om det er reparation af stenslag eller rudeskift. Ring til os på tlf. 43 33 22 20 eller book tid online.

Hurtig og professionel reparation af glasskade

Book tid til en reperation

Stenslag i forrude kan i værste fald ende med udskiftning af forrude

En glasskade på bilen opstår når en af bilens ruder bliver beskadiget. Det kan ske af forskellige årsager som f.eks. stenslag i forrude, hærværk, indbrud i bilen eller ved en ulykke. De fleste glasskader sker på frontruden, der udsættes for stenslag. Selv meget små skader kan udvikle sig til en revne i foruden. Ruden udsættes for vibration under kørsel, så som rystelser i bilen når du køre over ujævnheder på vejen, kulde og varme, så kan glasskaden hurtigt udvikle dit stenslag til en revnet forrude. Derfor er det vigtigt at du hurtigt får bestilt reparation af stenslag så du kan undgå forrude skift.

Er skaden et mindre stenslag, kan det ofte repareres ved brug af værkstedernes værktøj  og specielle teknikker til reparation af stenslag i forrude. Større skader kræver udskiftning af ruden. En ny forrude er ikke billig, derfor kan det godt betale sig at reparerer stenslag. 

Når du har fået et stenslag, er det vigtigt du straks sætter et stykke tape eller såkaldte stenslagsplaster på. Dermed undgår du der kommer fugt, skidt og urenheder ned i selve stenslaget. Herefter skal du hurtigst muligt få bestilt tid til reparation af stenslaget eller køre forbi Drive in hus ES biler i Nærum. Jo hurtigere du får lavet skaden, jo mindre er risikoen for, at der begynder at komme revner i ruden. Begynder ruden først at revne, er der ingen vej udenom, du er nødt til at få ruden skiftet. En ny rude er noget dyrere end reparation af stenslag, så det giver god mening at forsøge at begrænse skaden.

Glasskade Stenslag Udskiftning af forrude hos ES biler i nærum

Er der revne i din forude så bestil skift af forrude i dag

Skift forrude hvis skaden er sket og stenslaget har bredt sig.  Der er ingen vej udenom. Det kan være ulovligt at køre med en revnet forrude, hvis den siddet i det “gule eller orangefelt”. Du kan blive blændet af andre bilister om aftenen og du forringer bilens sikkerhed hvis du skulle køre galt. Er forruden revnet skal du sørge for at få den skiftet hurtigst muligt. En revne i ruden vil forsætte med at løbe indtil den når rudens kant i begge sider.

Når du har en frontrude der er beskadiget, svækkes bilens strukturelle styrke. Frontruden udgør op til 30 % af bilens strukturelle styrke og det er derfor en sikkerhedsrisiko at køre med en beskadiget frontrude. Desuden er passagersidens airbag afhængig af støtte fra frontruden når airbaggen udløses. En revne i frontruden, udgør altså en fare for dig og dine medtrafikanter, dit udsyn bliver væsentligt dårligere og det påvirker trafiksikkerheden. Derfor er det farligt at køre med revnet forrude

Når frontruden skal skiftes, skal der samtidig udføres en kalibrering af frontruden.

I dag er mange bilers frontrude udstyret med forskellige sikkerhedsforanstaltninger, og hjælp til at gøre køreturen mere behagelig. Det kan være regn sensor, elvarme i ruden, forrude kamera, bakspejl der er fastmonteret på ruden, skiltegenkendelse, vognbane assistent, adaptiv fartpilot osv. Når ruden tages ud og der monteres en ny, kan bilen registrere det, men det skal kalibreres. Dette kræver det korrekte udstyr som tavler og tilhørende computerprogrammer. Det er altså noget mere omfattede at skifte ruden fremfor reparation af stenslag.

Er det lovligt at køre med et stenslag?

Stenslag sætter sig som revner i ruden hvis ikke det bliver repareret og det kan faktisk betyde bilen ikke er lovlig at køre i. Der er nogle klare regler for hvornår en rude kan godkendes til syn. For at sikre en ensartet bedømmelse er der vedtaget et regelsæt, som værkstederne og synshallerne bruger. Du kan også selv bruge det til at vurdere hvorvidt bilen er lovlig eller ej.  Reglerne tager udgangspunkt i opdeling af ruden i A, B og C områder der ligger inden for viskerfeltet, altså de områder hvor viskerne holder ruden fri for regn.

Det første parameter du skal forholde dig til, er om skaden sidder indenfor eller udenfor viskerfeltet. Er skaden indenfor viskerfeltet, er der nogle detaljerede mål for hvornår bilen er ulovlig at køre i.

Er du i tvivl om din rude er lovlig at køre med, eller skal du have ny frontrude, sideruder eller bagrude, så kom forbi vores Drive in så kan vi råde og vejlede dig i forhold til ny rude eller reparation af rude.

Hvilke glasskader dækker en glasforsikring?

Når du har fået en glasskade, så tjek om din forsikring dækker glasskader. Nogen forsikringsselskaber tilbyder særlig dækning for glasskade, så det ikke påvirker din eventuelle bonus eller selvrisiko. Tag kontakt til dit forsikringsskab og få vejledning om hvad der dækkes, og hvordan og hvor du kan få udført reparationen.

Vi samarbejder med de fleste forsikringsselskaber, her kan du se en liste med forsikringsselskaber. Hvis dit forsikringsselskab ikke er på listen så prøv at tage fat i os måske kan vi sagtens hjælpe dig selv om dit selskab mangler på listen.

Ring mig op!

Vi kontakter dig inden for 48 timer.